Maike Houbaert

Als provincieverantwoordelijke vertegenwoordig ik samen met een geweldig team van thuisbegeleiding de Stut Oost- en West-Vlaanderen.

Ik studeerde orthopedagogie in het vspw in Gent. Daarna begon ik mijn carrière in de leefgroepen. Met heel veel enthousiasme deed ik deze job en proefde van zeer veel verschillende doelgroepen. Na ongeveer 18 jaar, vond ik dat er veel veranderd was in het werkveld. Met het invoeren van de persoonlijk gebonden budgetten, kwamen ook de besparingen op personeel. Het inhoudelijke werk verdween grotendeels en daardoor ook de uitdaging voor mij. Deze vond ik, bijna 2 jaar geleden terug, in het ambulante werk. In de Triangel maak ik deel uit van het mobiel ambulante team. Ik leer heel veel van collega’s en merkte al snel dat ik me er als een vis in het water voelde. Deze ervaring gaf mij de kans om dit zelfde werk nu ook op zelfstandige basis te doen voor de Stut.

Luisteren naar de cliënt en het kunnen bepalen van zijn/ haar zorgvraag is voor mij cruciaal. De cliënt staat centraal en is evenwaardig. Vanuit een empathische visie handelen, met respect is zeer belangrijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen. Door zo dicht samen met de cliënt een proces op te starten, maakt dat er inhoudelijk kan gewerkt worden. Het is een uitdaging om te zorgen dat de cliënt zo maximaal mogelijk omkaderd wordt door een goed netwerk. Het omgaan met de cliënt geeft mij ongelooflijk veel voldoening.

Maike

Veerle Berth

Sinds juni 2019 werk ik bij de Stut. Ook werk ik deeltijds in een voorziening voor mensen met een beperking.

Ik studeerde orthopedagogie aan het VSPW in Gent, deed een aantal jaren ervaring op in een leefgroep en kreeg toen de kans om de dienst mobiel-ambulante begeleiding te helpen opstarten. Daar werk ik ondertussen 23 jaar, nog altijd met evenveel enthousiasme.

Thuisbegeleiding volgens de principes van gentle teaching

Ik vertrek bij alle begeleidingen altijd vanuit gelijkwaardigheid. Ik luister graag naar wat je noden zijn en speel graag in op je zorgvraag. Ik baseer mijn werk op de principes van gentle teaching, wat wil zeggen dat ik op een zachte, niet dwingende manier met jou op pad ga. Verder vind ik het belangrijk om te streven naar een zo zelfstandig mogelijk leven waarbij jij de regie in handen houdt en waarbij ik nooit ver uit de buurt ben als je ondersteuning nodig hebt.

Ik ga graag op zoek naar je krachten en talenten. Ik hou ervan om mensen te verbinden. Inclusief werken, waarbij mensen met een ondersteuningsnood als volwaardige burgers opgenomen worden in de maatschappij vind ik heel belangrijk.

In mijn vrije tijd verblijf ik graag in de natuur of vind je me terug achter het fornuis om te koken. Ik probeer ook regelmatig wat vrijwilligerswerk te doen.

Windy Vercamer

Zorg, welzijn en persoonlijke ontplooiing liggen mij nauw aan het hart. In de lijn van mijn carrière in de sociale sector en het onderwijs, heb ik mij ook verder gespecialiseerd in personal & life coaching.

Binnen de sociale sector werkte ik lang en graag met mensen met een mentale beperking (van licht tot heel zwaar). Het boeit mij enorm om mensen te begeleiden, te motiveren en hen in hun kracht te zetten.

Ook als leerkracht Opvoedkunde en stagebegeleidster (binnen de richting Zorgkundige en Kinderbegeleider) aan het MSKA te Roeselare vind ik een luisterend oor, een warme babbel en gerichte ondersteuning heel belangrijk.

Kortom, warme zorg is de rode draad doorheen mijn leven. Sinds 2023 maak ik er als zelfstandige in bijberoep met plezier ook professioneel werk van.

Windy

Joris Bruyndonx

Initiatiefnemer en zaakvoerder van de Stut

Tijdens mijn 15 jaar praktijkervaring in begeleidingswerk ben ik ervan overtuigd geraakt dat de beste mogelijkheden ontstaan als mensen aangesproken worden op hun eigen krachten. Dat geldt zowel voor de persoon zelf als voor zijn ruimere omgeving. Mensen ondersteunen bij het gebruiken van nieuwe mogelijkheden en hen bij de uitwerking toch de grootst mogelijke vrijheid geven, dat is helemaal mijn ding. 
 
Nadat ik in 2001 afgestudeerd was als maatschappelijk assistent in Antwerpen, ben ik beginnen te werken als begeleider. Mijn expertise was vooral het werken voor mensen met een lichte tot matige mentale beperking en/of ASS. Ik ga nog altijd met heel veel plezier op huisbezoek. Daarbij is het aangaan van een echte, menselijke vertrouwensrelatie met iedere cliënt voor mij belangrijk. Op basis van dat vertrouwen stimuleer ik de cliënt om zijn sluimerende krachten te gebruiken om zijn capaciteiten ten volle te beleven.
 
Gedurende 10 jaar was ik teamcoördinator van een mobiel, ambulant activiteitenteam. Daarbij leerde ik de sociale kaart in het algemeen en de gehandicaptenzorg in het bijzonder kennen. Ook in die functie waren mijn leidraden vertrouwen, capaciteiten ontwikkelen door kennis te delen en inspelen op de realiteit van de financiële politiek van de overheid. Daarom kies ik nu voor een nieuwe vorm van samenwerking met professionele, zelfstandige begeleiders. De Stut biedt de beste werkomgeving om samen het beste te halen uit de combinatie van ervaring, vrijheid en motivatie.
Joris
De Stut
Wouwstraat 173
2640 Mortsel
ON: 0740.622.912

Telefoon
0468 22 10 56
E-mail
info@destut.be

 

Vind ons ook op